Barnaut - Grand Reservé

Grande Réserve - Grand Cru - Brut

Jak živé, tak ovocné, je to šampaňské pro všechny časy, od 'Tea Time' do úsvitu.
Lze podávat jako aperitiv, ke grilovaným rybám a dokonce i k drůbeži v omáčce.
Znaky drobného červeného ovoce (černý rybíz, třešeň), pražených mandlí a lískových oříšků.

Skladem
Kód: 1804
1 310 Kč
Kategorie: Barnaut

Prezentace

Ruční sklizeň, selektivní třídění podle trsů. 2/3 Pinot Noir pro osobitost, kulatost a typičnost terroir + 1/3 Chardonnay pro jeho svěžest a trvanlivost.
Dávkování 6 g/l.

ročník

Směs ročníků a odrůd hroznů.
Množství smontovaného vína představuje dvojnásobek objemu lahvovaného, ​​zbývající část je uchovávána v kádích, aby sloužila jako základ pro následující montáž.
Časem tedy najdete dokonale reprodukovanou „domácí chuť“, která tento ročník charakterizuje.

Situace

Grand Cru pochází z více než 95 % terroirů BOUZY, AMBONNAY a LOUVOIS

Terroir

Bouzy je vesnice v Grande Montagne de Reims, přesněji na "Côte des Noirs", protože je baštou odrůdy Pinot Noir. Na těchto stráních vinná réva roste na půdách tvořených úlomky mlýnských kamenů, oblázků a písku smíchaného s jílem z odvápnění mlýnských kamenů, unášených splachem. Naplaveniny z náhorních plošin pokrývají vrcholy svahů úrodným pláštěm a staré naplaveniny tvořené pískem, štěrkem a křídovými oblázky. Výborně se hodí do šampaňského vinařství. Obecně světlá barva zajišťuje dobrý odraz tepla a světla během dne ve prospěch vinné révy. Docela štíhlé, přispívá ke kvalitě. Podložím je belemnitová křída ze svrchního senonu (kampán) a mikrastrová křída ze spodního senonu na Marně. . Pohlcuje teplo a uvolňuje ho. Totéž dělá s vodou, aby regulovala její absorpci vinnou révou, která zanoří své kořeny až 3 až 4 metry hluboko.
Podnebí je obecně podnebí pařížské pánve s obecně mírnými zimami, nejistými jary, horkými léty a chladnými, ale obvykle docela krásnými podzimy.

Na vinici

Vinice pěstovaná na principu trvale udržitelného vinohradnictví s použitím organických hnojiv, travního porostu a dalších technik, které nejlépe chrání přírodu.
Stará réva se již nevytrhává, ale udržuje se mezivýsadbami, aby byla zachována rozmanitost genetického potenciálu.

Dělání vína

Tradiční lisování, dělení šťáv na 4 nebo 5 frakcí.
Diferenciace mladé a staré révy, termoregulace kvašení při 18°C, konzervace na kvasných kalech, žádoucí jablečno-mléčná degradace.
Zásoba v kádích a lahvích přibližně 6 let.
Dávkování 6 gramů na litr.

Odrůdy hroznů

Pinot Noir: 67 %
Chardonnay: 33 %

Specifikace

Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Objem výroby: 40 000 lahví
Průměrné stáří révy: > 35 let
Dávkování: 6 g/l
Alergeny: Obsahuje siřičitany.

Zpět do obchodu