Barnaut - Authentique Rosé

Autentické Rosé - Grand Cru Bouzy - Brut

Toto růžové šampaňské získalo intenzivní barvu a výraznou ovocnost z macerace hroznů. Bude doprovázet jídlo po celou dobu. Může dokonce vyzkoušet sýrový talíř s výraznými chutěmi.
Skladem
Kód: 1802
1 385 Kč
Kategorie: Barnaut

Prezentace

„Autentické“, protože se vyrábí metodou macerace předků nebo vykrvením Bouzy Rouge během fermentace. 10 až 15 % velmi živého Chardonnay vyvažuje toto Pinot Noir rosé a dodává mu jemnost a dlouhověkost.

ročník

Směs ročníku a odrůd hroznů.
Množství smontovaného vína představuje dvojnásobek objemu lahvovaného, ​​zbývající část je uchovávána v kádích, aby sloužila jako základ pro následující montáž.
Časem tedy najdete dokonale reprodukovanou „domácí chuť“, která tento ročník charakterizuje.

Situace

Grand Cru pochází pouze z terroir BOUZY

Terroir

Bouzy je vesnice v Grande Montagne de Reims, přesněji na "Côte des Noirs", protože je baštou odrůdy Pinot Noir.
Na těchto stráních vinná réva roste na půdách tvořených úlomky mlýnských kamenů, oblázků a písku smíchaného s jílem z odvápnění mlýnských kamenů, unášených splachem. Naplaveniny z náhorních plošin pokrývají vrcholy svahů úrodným pláštěm a staré naplaveniny tvořené pískem, štěrkem a křídovými oblázky.
Výborně se hodí do šampaňského vinařství. Obecně světlá barva zajišťuje dobrý odraz tepla a světla během dne ve prospěch vinné révy. Poměrně chudé, prospívá kvalitě.Podložím
je belemnitová křída ze svrchního senonu (kampán) a mikrastrová křída ze spodního senonu na Marně.
Křída, uložená v mořích na konci sekundární éry, asi před sto miliony let, může dosáhnout hloubky 200 metrů. Pohlcuje teplo a uvolňuje ho. Totéž dělá s vodou, aby regulovala její absorpci vinnou révou, která zanoří své kořeny až 3 až 4 metry hluboko.

Podnebí je obecně podnebí pařížské pánve s obecně mírnými zimami, nejistými jary, horkými léty a chladnými, ale obvykle docela krásnými podzimy.

Na vinici

Vinice pěstovaná na principu trvale udržitelného vinohradnictví s použitím organických hnojiv, travního porostu a dalších technik, které nejlépe chrání přírodu.
Stará réva se již nevytrhává, ale udržuje se mezivýsadbami, aby byla zachována rozmanitost genetického potenciálu.

Dělání vína

Tradiční lisování, dělení šťáv na 4 nebo 5 frakcí.
Diferenciace mladé a staré révy, termoregulace kvašení při 18°C, konzervace na kvasných kalech, žádoucí jablečno-mléčná degradace.
Zásoba v kádích a lahvích přibližně 5 let.
Dávkování 6 gramů na litr.

Odrůdy hroznů

Pinot Noir: 85 %
Chardonnay: 15 %

Specifikace

Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Objem produkce: 15 000
Průměrné stáří révy: > 35 let
Dávkování: 6 g/l
Alergeny: Obsahuje siřičitany.

Zpět do obchodu