Domaine Roger Perrin - Valle du Rhone

Domaine Roger Perrin Côtes du Rhône „Prestige“ Blanc

Toto víno je směsí 50% Viognier, 40% Grenache Blanc a 10% Clairette. Ručně sklizené ovoce zraje v nerezových tancích s řízenou teplotou a poté po dobu 5 měsíců přeleženo ražením. Baleno v březnu, aby se zachovalo jeho ovoce. Jasné tóny meruněk, hrušek a smetany a zakončené nádechem citrusů a vosku.

Domaine Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape Blanc

Toto vždy krásně vyrobené víno je ze 45-50% Grenache Blanc (která přináší zaoblení, strukturu a typičnost), 18-20% Roussanne (která přináší tuk, délku a ovoce), 20-22 Clairette (50% z toho byla vysazena v roce 1921 a přináší ovoce), 5-7% Bourboulenc (z vinné révy vysazené v roce 1921, která přináší květinové tóny a kyselost). Tyto hrozny se samostatně vinifikují, přímo lisují a kvaší se surově. Roussanne je vinifikována v novém dubu. Po alkoholové fermentaci se její kaly míchají několikrát týdně po dobu 7 měsíců. Ostatní hrozny se pěstují v sudech z nerezové oceli s regulovanou teplotou, kde harmonizují až do konečné směsi.

Domaine Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape Rouge
Toto víno je sofistikovanou směsí 76% Grenache, 12% Syrah, 7% Mourvèdre, 3% Cinsault, 2% Clairette, 2% Counoise a 2% Vaccarese. Hrozny se sklízejí ručně a částečně (30-40%) se odstraňují v závislosti na zralosti ročníku. Vinifikace probíhá v cementových nádržích po dobu 18 až 23 dnů. Určité množství hroznů se sklízí samostatně, ale obecně se dvě nebo tři hrozny společně vinifikují. 30-40% vína se pěstuje ve foudre, 40-50% ve smaltovaných nádržích a 15-20% v novém dubu. Vína se obvykle směšují po roce.
"Jasný rubín." Vůně třešní, malin a potpourri s kouřovými akcenty vykazuje dobrou čistotu a kořeněný výtah. Šťavnaté a zaměřené na chuť, nabízející živé hořké třešně, červené bobule a květinové pastilkové příchutě oživené jemným minerálním prvkem. Květinová kvalita nese nervózní, jemně tříslovou povrchovou úpravu, která po sobě zanechává náznak pepřového koření. 90–92 bodů. “- Josh Raynolds, Vinous

Domaine Roger Perrin Côtes du Rhône Rouge
75% Grenache, 15% Cinsault, 10% Syrah. Ručně sklizené ovoce, které je stoprocentně zbaveno. Odrůdy se fermentují společně v nádržích z nerezové oceli s regulovanou teplotou po dobu 10–12 dnů a víno se lahví v březnu, aby se chránilo maximální množství ovoce

 
Kód: 600517
vin de pays rose Kód: 249
26800 domaine roger perrin cotes du rhone villages rouge cuvee vieilles vignes 2017 Kód: 255
21346 domaine roger perrin chateauneuf du pape rouge 2016
805 Kč
Kód: 600816
4 položek celkem